ترفندهای آزمون آیلتس جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک
آیا آشنایی با تکنیکهای آزمون آیلتس شرط کافی موفقیت است؟
در آزمون آیلتس (IELTS) چهار مهارت اصلی زبان شامل اسپیکینگ (Speaking)، رایتینگ (Writing)، لیسنینگ (Listening)، و ریدینگ (Reading) مورد سنجش قرار میگیرند. نکته قابل توجه اینجاست که در آزمون آیلتس (آیلتس جنرال یا آیلتس آکادمیک) خبری از گرامر و لغت نیست!!! آیا برای کسب نمره مورد نظر در آیلتس نباید روی گرامر و واژگان انگلیسی کار کرد؟ آیا مسئولین آزمون آیلتس فراموش کرده اند ساختار دستوری و لغوی زبان انگلیسی را در آزمون آیلتس بگنجانند؟
آزمون آیلتس، آزمونی که توانسته از سال 1989 تا کنون اعتباری جهانی کسب کند و این اعتبار را حفظ کند مطمئنا نکته ای به این اهمیت را فراموش نکرده است. آزمون آیلتس با در نظر گرفتن معیاری بسیار فراتر از گرامر و لغات به بررسی و سنجش مهارتهای فردی افراد در استفاده از این موارد در تولید محتوای زبانی (production skills: Speaking and Writing) و همچنین دریافت و درک مطلب زبانی (Receptive skills: Reading and Listening) پرداخته است.
تکنیکهای آزمون آیلتس (IELTS Techniques) صرفا ابزاری در اختیار زبان آموزان قرار می دهد که توسط آن ابزار استفاده بهینه از دانش زبانی خود داشته باشند. بعبارت ساده تر شخصی که ازسطح زبان متوسط برخوردار است نمی تواند صرفا با فراگیری تکنیکهای آزمون آیلتس به نمره 8.0 برسد! تصورغلطی که متاسفانه برخی افراد سودجو با استفاده از عدم آگاهی زبان آموزان آیلتس جهت منافع شخصی خویش از آن سوء استفاده می کنند.
کسب نمره بالا در آزمون آیلتس نیاز مبرم به داشتن دایره لغات بالا و توانایی استفاده از آن را دارد. دقت کنید لغاتی که ما یاد میگیریم (که نحوه یادگیری صحیح لغات نیز در مقاله جداگانه ای توضیح داده شده) ابتدا در حافظه کوتاه مدت ما قرار می گیرند و فقط در صورت تمرین و تکرار به حافظه بلند مدت منتقل می شوند و در آنجا نیز معمولا به حالت منفعل (Passive) می مانند، بعبارت دیگر اگر این لغات در لیسنینگ یا ریدینگ باشند (مهارتهای Receptive) معنی آنها را متوجه می شویم. لیکن برای استفاده از آنها در اسپیکینگ و رایتینگ (مهارتهای Productive) نیازمند تمرین و انتقال آنها به حالت فعال (Active) داریم.
عزیزان، فراموش نکنید برای موفقیت در آزمون آیلتس یکی از شروط لازم یادگیری تکنیکها و مهارتهای آیلتس زیر نظر متخصصین و افراد خبره می باشد ولی این شرط کافی نیست و در کنار فراگیری، درک و تمرین تکنیکهای آزمون آیلتس باید روی زبان عمومی خود سرمایه گذاری کنید و تعادلی بین سواد زبانی و تکنیکها و روشهای آزمون آیلتس برقرار کنید.
تا امروز که این مطالب را می نویسم 17 سال افتخار مدیریت مراکز آموزشی، تدریس و مشاوره به هزاران زبان آموز داوطلب آزمون آیلتس را داشته ام و با بررسی موارد متعدد به قطعیت اعلام می کنم لزوما هر شخصی که دانش زبانی خوبی دارد (بدون کلاس آمادگی آزمون آیلتس) نمره بسیار بالایی در آزمون آیلتس کسب نخواهد کرد. و همچنین شخصی که تسلط کامل بر تکنیکهای آزمون آیلتس دارد بدون دانش زبانی مکفی قادر به کسب نمره مطلوب نخواهد بود.
توصیه ای که به شما عزیزان دارم برقراری تعادل بین دانش زبان انگلیسی و تکنیکهای آزمون آیلتس می باشد.
در راستای افزایش دایره لغات برای آزمون آیلتس، برای افرادی که از سطح متوسط رو به بالا برخوردارند کتاب Vocabulary for IELTS انتشارات کمبریج را توصیه می کنم، اگر سطح این کتاب را پایین دیدید کتاب Essential Words for IELTS انتشارات بارونز قطعا جوابگوی نیاز شما عزیزان خواهد بود.
بهترین کتاب گرامر برای آزمون آیلتس نیز کتاب Grammar for IELTS انتشارات کمبریج است. قواعد گرامر در تمام کتابهای گرامر یکسان هستند ولی تفاوتی که این کتاب با دیگر کتابها دارد تمرکز آن بر روی تمرینهایی هدفمند در راستای آزمون آیلتس است.
در پایان لازم می بینم به اختصار راجع به نحوه مطالعه کتابهای فوق مطلبی بگویم. اگر به فرض شما روزی 2 ساعت برای مطالعه گرامر و لغت زمان می گزارید می توانید 1 ساعت برای هر کدام صرف کنید به این صورت که حدود 20 دقیقه به مرور درسهای پیشین بپردازید و 40 دقیقه مطالعه جدید داشته باشید. اهمیت مرور مطالب قبلی شاید حتی از یادگیری دروس جدید بیشتر باشد. فراموش نکنید قرار نیست لغات را حفظ کنید، باید آنها را یاد بگیرید و استفاده کنید.
امیدوارم مطالب فوق روشنگر مسیر شما عزیزان باشد.
مدیر موسسه فرهنگی، آموزشی بین المللی IELTSniner
علیرضا صدر
Alireza Sadr: TESOL Cert